Bramble Ward – Royal Devon & Exeter Hospital

Refurbishment of the Bramble Ward, the Children’s oncology ward at the RD&E Hospital. Including the redesign of the waiting room, treatment room, office space and exterior garden courtyard.

In Ex Design has worked closely with local suppliers to create a calm yet playful specialist area for families and Children within the Bramble Ward. Using the existing spaces and linking them to the outside we managed to create a peaceful environment, connected to the garden courtyard with imagery of Dartmoor National Park. The existing garden courtyard is redesigned to be a sensory and visual space with new seating, sheltered areas, paths and planting.

The refurbishment scheme includes integrated facilities and furniture, much needed storage and design solutions for both the patients, their families and the staff.