Estuary View

  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment

This property was in need of maintenance, repair works and a refresh. The client wanted to explore the options of renovating and extending the existing property to meet their needs. In Ex Design were able to produce a bespoke solution for the clients including the creation of a studio space with lots of light.

To make the most of the buildings location on its site we proposed to extend both ends of the house.  Achieving a more open feel in the house with much more natural light. The proposed extensions and internal re-configurations allow for the creation of an open plan living-kitchen-dining space, sitting/drawing room and utility room on the ground floor. Upstairs a new Master Suite has been created with an en-suite and two dressing areas. The existing loft space is to be converted to create an office / guest bedroom with dormer windows and a view across the rooftops to the estuary!

It was an important part of the brief to get as much light into the house as possible as well as improve the general flow of the house. The proposal also improves the connection to the garden hugely and enables the clients to track the sun throughout the day.

The site has several large and prominent trees, a new driveway and double garage for the property were carefully considered alongside the existing access and the preservation of the trees.