The Old Forge

  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment
  • In Ex Design, Exeter, Devon, Architects, Architects Devon, Architects Dorset, Architects Exeter, Interior Design, Interior Designer, Landscape Design, Landscape Designer, South West, South West England, Kitchens, Bathrooms, Designers, landscape, Architectural Graphics, Exteriors, Residential, Refurbishment

An interesting project where the client was open to an inventive approach. A carpenter by trade, our client wanted to explore what could be done to extend his family home on a budget. We helped to develop the brief to include a large modern kitchen and a general remodelling of some of the internal spaces. Knowing our client would undertake a lot of the work himself, we created a design that would allow for this. The basic design concept was a modern timber clad box with a copper roof that juxtaposed the rendered cob walls and thatched roof. We moved the small kitchen into the extension and created a noteworthy entrance hall. In the area of the old dining room we created a utility room and added a new staircase to access the first floor bedroom. The living room opens up to the kitchen/dining/family space with moveable walls. We also knocked out the back of the existing fire place to create a double-sided hearth. The whole extension works to draw in the garden spaces into the house, and vice versa. There is a semi-covered outside dining area and new staircase to access the pool area. Although currently at the feasibility stage, we are excited to be taking this project forward in the not-too-distant future.