Exmouth House

Our brief was to replace an old existing and limiting in terms of everyday usage conservatory with an new extension to create a sustainable, open plan living space. The extension will link the existing kitchen to the new space and establish a better connection with their thematic and well-proportioned garden.

Our proposal consisted of a 45 sq.m. square -in plan- extension that would however be designed on an angle. One side of the square would be the opening to an extended terrace and a softer, more layered descent to the garden. The other side would work as a framed opening which would bring the views and smells of the garden into the living space area. The design, is completed by the hint of the third edge the square appearing on the side, offering another opening to the front garden that completes the space’s transparency and integration to the volume of the house.

The design’s form and extent are a highlighted as a ribbon that runs around the angled square. Cladding the ground floor storey, as well as the master bedroom’s extended bay window to establish a set palette of contemporary materials that enhance the rear elevation of the house and add a modern twist to it.